facebook twitter Ned |
logo

 

Winkeladressen


 
 

Audio System

Bent u op zoek naar Audio System producten? Kijk dan eerst op onze dealer pagina voor een officiële dealer. Van producten die onder de Audio System merknaam worden verkocht kunnen wij de kwaliteit alleen garanderen indien deze zijn gekocht bij een officiële dealer.   

GT Trading

Audio System werd als merk in het leven geroepen door GT Trading, een Italiaans bedrijf onder leiding van Tiziano Giacomoni. GT Trading was gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van versterkers en deden dit onder de eigen merknamen STEG en Audio System. Daarnaast werden door GT ook versterkers ontwikkeld en geproduceerd voor andere car audio merken. 

Toen GT Trading een samenwerking aanging met Henning Gladen en Axel Förderer richtten deze beide heren een nieuw bedrijf op onder de naam Audio System Vertrieb GmbH. 
Dit bedrijf voegde luidsprekers en subwoofers toe aan het assortiment van Audio System en was binnen Duitsland verantwoordelijk voor de distributie van alle Audio System Producten. Later zou Audio System Vertrieb GmbH ook verantwoordelijk worden voor de export van alle Audio System producten, inclusief de in Italië gefabriceerde versterkers. 

Hoewel Audio System Vertrieb GmbH als bedrijf floreerde verging het GT Trading minder goed. Door mismanagement en twijfelachtige investeringen was het bedrijf eind 2008 niet langer in staat om versterkers te produceren. Alle medewerkers werden op straat gezet en de voorraden werden uitverkocht. 

Hierop besloot Audio System Vertrieb om een nieuwe lijn Audio System versterkers elders te laten produceren. Tegelijkertijd werd er een samenwerking gestart met MOS-HTA, een Italiaans bedrijf dat onder leiding van Ivan Mosconi al enkele jaren de Steg en Audio System versterkers assembleerde in opdracht van GT Trading. 
Voor deze samenwerking werden enkele van de beste voormalige medewerkers van GT Trading ondergebracht bij MOS-HTA. Tot op de dag van vandaag worden hier de inmiddels wereldwijd bekende Mosconi producten gemaakt.
 
In de jaren daarna groeide het bedrijf Audio System Vertrieb gmbH uit tot een internationaal concern met distributie over de hele wereld. In 2009 besloten de heren Gladen en Förderer het bedrijf op te splitsen. Henning wilde zich richten op de export van Audio System terwijl Axel zich wilde focussen op de Duitse markt. Er werden daarom twee nieuwe bedrijven opgericht: Audio System Germany en Audio System Europe. 

Al snel bleek dat het verdelen van de merkenrechten geen succes was. De beide bedrijven gingen afzonderlijk van elkaar ontwikkelen en produceren waardoor er bij de consument verwarring ontstond over wat nu het echte Audio System was. Bovendien werden er producten die bestemd waren voor de Duitse markt via omwegen ook in andere landen op de markt gebracht, wat de verwarring bij de consument nog groter maakte. 

GLADEN

Om een einde te maken aan deze situatie werd besloten om een compleet nieuwe toplijn te ontwikkelen onder een nieuwe merknaam: GLADEN

Om de invoering van dit nieuwe merk tot een succes te maken werd er een compleet nieuwe lijn producten ontwikkeld. Hiervoor werden de bestaande Audio System producten verder verfijnt en waar nodig werden de luidsprekers en versterkers compleet nieuwe ontworpen.

Slechts twee jaar later heeft GLADEN de eerste EISA Award op zak voor de technisch vooruitstrevende Aerospace luidsprekers. Met Mosconi wist men inmiddels twee EISA Awards in de wacht te slepen, de laatste voor de Mosconi DSP 6to8. 

Links 

www.audiosystem.nl

Producten

LuidsprekersSubwoofersVersterkersVoertuigspecifiekDempingDiversenComfort
© copyright 2021 HifiMotive all rights reserved      •      Powered and designed by 3Media B.V.