facebook twitter Ned |
logo

 

Winkeladressen


 
 

GermanMAESTRO

Hoewel de merknaam GermanMAESTRO pas in 2008 werd geïntroduceerd, bestaat het bedrijf erachter al sinds 1963. Destijds opgericht als "Mikrofonbau GmbH" werden in dit bedrijf in het Duitse Obrigheim decennia lang de befaamde MB Quart luidsprekers gemaakt. Toen in 2007 de merknaam verloren ging aan een Amerikaanse investeerder werd de productie van deze hoogwaardige luidsprekers voortgezet onder een nieuwe merknaam: GermanMAESTRO.
 

Handmade in Germany

Handmade in Germany is niet alleen een marketingslogan, het is een voorwaarde om het hoge kwaliteitsniveau te kunnen garanderen waar de luidsprekers om bekend staan. Elk product dat in de fabriek in Obrigheim is gemaakt wordt uitvoerig getest voordat het de fabriek verlaat om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de specificaties.
Zelfs de diverse onderdelen waaruit de GermanMAESTRO luidsprekers bestaan worden in eigen beheer geproduceerd. 
 

Ontwikkeling

Elk GermanMAESTRO product wordt in eigen beheer ontwikkeld en uitvoerig getest alvorens het in productie gaat. Aan de basis van het grote succes van de GermanMAESTRO luidsprekers staan een aantal unieke ontwikkelingen zoals MegaSphereTM en UltraSphereTM.
Deze technieken worden met succes toegepast op de diverse luidsprekerlijnen van GermanMAESTRO. 

 

Akoestisch dode meetruimte

Om luidsprekers uitvoerig te kunnen testen beschikt GermanMAESTRO over een akoestisch dode meetruimte. Deze ruimte heeft een zwevende "vloer" van strak gespannen gaas en is akoestisch dood, wat wil zeggen dat geluid niet reflecteert tegen de wanden maar direct geabsorbeert wordt. Hierdoor is men in staat om de prestaties van luidsprekers extreem nauwkeurig te meten zonder invloeden van de omgeving. 

 

Titanium

GermanMAESTRO heeft jarenlange ervaring met de verwerking van titanium tot hoogwaardige tweeterdomes. Titanium is licht van gewicht, sterk en corrosiebestendig. Daarnaast is het bestand tegen extreme temperatuurschommelingen.

Door de gunstige gewicht/sterkte verhouding is titanium bijzonder geschikt als conusmateriaal voor tweeters. De fabricage hiervan is echter een zeer geavanceerd proces en vereist de nodige kennis en ervaring. GermanMAESTRO tweeters worden daarom in zéér nauwkeurige mallen gevormd totdat het exact de juiste vorm en eigenschappen heeft.

MegaSphereTM & UltraSphereTM

Elke tweeter heeft last van bundeling, een effect waarbij het afstraalgedrag van de tweeter op hoge frequenties slechter wordt naarmate de luisterhoek van de tweeter groter wordt. Het is daarom beter om de tweeter naar de luisterpositie te richten. 

Omdat dit in een auto vaak niet mogelijk is zonder ingrijpende aanpassingen heeft GermanMAESTRO MegaSphereTM en UltraSphereTM ontwikkeld. Technieken op basis van concaaf gevormde titanium tweeters die ervoor zorgen dat de bundeling van de hoge tonen tot een absoluut minimum worden beperkt. Hierdoor krijgt de luisteraar de maximale hoeveelheid muziekinformatie, ook als de tweeters niet perfect uitgericht zijn. 
 

Geavanceerde productielijn

De GermanMAESTRO fabriek in Obrigheim beschikt over een geheel in eigen beheer ontwikkelde productielijn. Hierin worden de voordelen van ambachtelijk handwerk gecombineerd met de nauwkeurigheid van precisie robots en machines. Zo worden de onderdelen van de luidsprekers met de hand geassembleerd en wordt het aanbrengen van de diverse lijmverbindingen door robots gedaan. Hierdoor is elke lijmverbinding gelijk met exact de juiste hoeveelheid lijm.

De machines en robots die in deze productielijn worden ingezet zijn door GermanMAESTRO zelf ontwikkeld en gebouwd. Ook het onderhoud aan de machines wordt door de eigen medewerkers gedaan. 

Doordat GermanMAESTRO in staat is vrijwel het gehele ontwerp en productieproces in eigen beheer te doen is het in grote mate onafhankelijk van andere partijen. Hierdoor kan men de kwaliteit van de producten optimaal bewaken en blijven ook de eigen ontwikkelingen beschermd voor concurrenten. Daarnaast is GermanMAESTRO door de eigen productielijn in staat om hoogwaardige luidsprekers te fabriceren voor niet eerder geëvenaarde prijzen. 

Nieuwsgierig? Bezoek een van de GermanMAESTRO dealers en luister zelf naar de hoogwaardige luidsprekers "Handmade in Germany".

 

Producten

LuidsprekersSubwoofersVersterkersVoertuigspecifiekDempingDiversenComfort
© copyright 2022 HifiMotive all rights reserved      •      Powered and designed by 3Media B.V.